Tarwebloem gebruikt voor zuurdesembrood Jeroen Bakt Brood

Nou, daarover kunnen we heel kort zijn. Ons brood bevat meel en/of bloem (tarwe, rogge, spelt, emmer, kamut...), Rotterdams leidingwater, desem (wilde gisten en melkzuurbacteriën), zout en eventueel noten, zaden etc. Dat is het en daar willen we het ook graag bij laten! Geen broodverbetermiddel, geen smaakstoffen, geen industriële gist (op sommige zoete en zachte broden na, bv de kaneelbroodjes), geen gebrande mout - gewoon simpel, eerlijk brood zoals brood zou moeten zijn.

Voorheen vermeldden wij op onze site dat wij grotendeels melen van een bepaald type teelt (begint met een B) gebruikten. Als je dat echter doet, dan gaat de Stichting SKAL je opbellen tijdens een wereldwijde pandemie om op bijzonder onprettige toon te dreigen om de NVWA op je af te sturen. De Stichting SKAL zegt dat het B-woord ten strengste verboden is om überhaupt te gebruiken tenzij je zelf een SKAL-certificering hebt. Je mag dus blijkbaar niet benoemen welk type teelt je voorkeur heeft bij de ingrediënten die je inkoopt. Of wij voortaan nog wel 'ja' mogen antwoorden op de vrijwel dagelijks gestelde vraag of wij met jeweetwelmelen werken, is ons niet helemaal duidelijk. Daarom bij deze gewoon een lijstje van de bedrijven waar wij onze melen inkopen:

Commandeursmolen

Stichting Natuurpolders

- De Schiedamse Molens

- Stormlopers

Zaden, noten e.d. komen van Vanilla Venture en/of van Notenbar Kismet te Rotterdam.